СекцијeУченици Хемијско-технолошке школе "Божидар Ђорђевић Кукар" имају могућност да се учлане у једну од следећих секција:

Еколошка секција
Чланови еколошке секције су ученици који желе да дају свој допринос у развијању свести код својих вршњака и суграђана о потреби заштите животне средине и спречавања њеног загађења.
Почетком школске 2014/2015 године наша школа се укључила у међународни програм ,,Еко – школе“ који својом повељом о статусу Међународне еко-школе и зеленом заставом са одговарајућом ознаком гарантује квалитетан модел васпитања и образовања. Дана 10.10.2016 Школа је добила статус ,,Еко- школе,, и зелену заставу.
У склопу Еко школе најзначајније активности обавља еколошка секција. Главни циљ ове секције јесте подизање еколошке свести код ученика. Кроз рад ове секције ученици се теоретски и практично упознају са основним еколошким појмовима и начинима загађивања и заштите животне средине. Кроз све акције чланови еколошке секције дају добар пример како се треба борити за очување свега што нам природа несебично даје.

Новинарска секција


  Новинарска секција ХТШ„Божидар Ђорђевић Кукар” окупља ученике који желе да се баве актуелностима, да трагају за значајним или занимљивим информацијама, да промовишу своје идеје и достигнућа, као и достигнућа својих другова. Радом и ангажовањем у новинарској секцији ученици усвајају новинарски стил и ближе се упознају са различитим информативним жанровима (вест, чланак, извештај), као и са књижевно-публицистичким жанровима (репортажа, путопис, интервју).
Групе за уређење рубрика (вести, извештаји, интервјуи, култура, музика, мода, спорт, забава), организују се према интересовањима и афинитетима ученика. Кроз рад секције ученици се упознају са новинарском етиком – новинар треба да сазна, прикупи информације, провери их, напише текст и потпише га.  

У  новинарској секцији формирају се млади научни истраживачи у области књижевности, музике и игре, ликовних дисциплина... Резултат њиховог рада је школски часопис "Спектар".


Литерарна секција

Програм секције је заснован првенствено на томе да се подстакне лепота и дар према писаној речи, без обзира на форму у којој се она даје- лирика, проза, дијалог...Речи су као беле птице, ако их не ухватимо, оне заувек одлепршају. А та написана реч сми ми.


Рецитаторска секција

Чланови рецитаторске секције, вођени талентом покушавају да на најлепши могући начин предоче најлепше песме познатих песника. Своје умеће и способност у култури изражавања, рецитатори су показали учествовањем на такмичењима , поетским вечерима и смотри рецитатора, на којој сваке године остварују запажене резултате.


Драмска секција

Драмска секција, чини се, подједнако инспирише и покреће и професоре и ученике. У средишту су свакако емоције које се буде у тим младим људима склоним уметности. Неки од њих можда баш овде начине своје првекораке према "даскама које живот значе".


Секција за општу културу, забаву и квизове

Секција има за циљ подизање нивоа опште културе и информисаности ученика. Успешно припрема и реализује у школи врло популаран квиз "Пикадо", који се одржава традиционално на Дан школе.


Спортско-рекреативна секција

Спортско рекреативна секција подразумева групе за стони тенис, стрељаштво, пливање, рукомет, футсал, атлетику,
оријентиринг, одбојка, баскет и  кошарку.
У оквиру редовне наставе физичког васпитања професори праве селекцију поменутих дисциплина.Ученици се такмиче на школским, општинским, регионалним и међурегионалним такмичењима.Дебатни клуб школе

Циљ постојања ове секције је увођење разговора током дебате и развој вештина говорништва.Ученици учествују на дебатним турнирима које организујемо у самој школи и на дебатним турнирима који се организују на нивоу Јабланичког и Пчињског  округа.


Ликовна секција школе

у оквиру секције ученици се упознају са различитим ликовним техникама, упознају појам естетике и лепог у свим видовима уметности и приређују изложбе ученичких радова.Екскурзије
Будимпешта 2012

Грчка 2012


Хемијско-технолошка школа "Божидар Ђорђевић Кукар", Лесковац

AI Website Creator