Секција за општу културу, забаву и квизове

Секција има за циљ подизање нивоа опште културе и информисаности ученика. Прве активности секције биле су припреме ученика за квиз „Здраво Европо“ који је организовала Радио телевизија Београд. Након постигнутог успеха у два серијала тог квиза, секција је заживела и данас постоји као секција школе која припрема ученике за сва такмичења овог типа.

Године 2008. екипа ученика коју су чинили Јанко Вујановић, Александар Ђорђевић, Марина Тошић учествовала је у квизу „Здраво Европо“ и изборила пласман међу 16 најбољих екипа у конкуренцији 148 средњих школа Србије.

Након њих, 2009. године ученици: Милош Стаменковић, Марко Пејчић и Александра Пешић изборили су пласман међу 8 најбољих у конкуренцији преко 120 школа из целе Србије и као награду освојили су 7 дана у Мађарској.

Континуитет успешних наступа у квизу наставили су 2010. године Даница Стојиљковић, Данило Стаменковић и Тодор Ђорђевић изборивши пласман и наступ у телевизијском делу квиза.

У току 2010. године ученици ове секције учествовали су у квизу “Покажи шта знаш” који је организовала Унија ученичких парламената средњих школа града Лесковца. Екипу су чинили: Милош Стаменковић, Даница Стојиљковић и Данило Стаменковић и освојили прву награду у конкуренцији средњих школа Општине Лесковац.

У току 2011. године у другом серијалу квиза “Покажи шта знаш” екипа ученика наше школе коју чине ученици: Никола Михајловић, Данило Виденовић и Александар Динић, осваја II место у конкуренцији средњих школа града.

Секција успешно припрема и реализује у школи врло популаран квиз “Пикадо”, који се одржава традиционално на Дан школе.

Руководилац секције Ивица Станковић.