Драмска секција

Ваннаставне активности можда најбоље потврђују ону специфичну везу између професора и ученика базирану на узајамном узимању и давању, пружају потпуну слободу и могућност појединцу да изрази себе без стега и било каквих устручавања, помажући му тако да на још један начин изграђује своју личност. Драмска секција, чини се, подједнако инспирише и покреће и професора и ученика, стално развија домишљатост, креативност, таленат за глуму, али и сценографију или режију. У средишту су свакако емоције које се буде у тим младим људима склоним уметности, као и оне које се јављају у публици током и након представе. Неки од њих можда баш овде начине своје прве кораке према „даскама које живот значе“.

Није свако од чланова упоран и подједнако заинтересован из године у годину, али има и оних који остају верни својој љубави према глуми. Последњих година усталила се групица вредних и радних, надарених младих људи, са којима је право уживање радити и бити део њиховог одрастања и формирања личности. Као да је драмска секција „васкрсла“ пошто се мало „успавала“, а све захваљујући жељи и потреби неколицине ученика да се изразе путем глуме. На пробама радна атмосфера, такмичарски дух, пуно смеха и забаве – успешна комбинација, чланови уживају док сарађују, негују пријатељске везе и ван школе.

Резултати не изостају, наступа се у школи и ван ње, учествује на смотрама. У Женским разговорима Д. Радовића (2009.) ћаскале су Милица Митић, Александра Димитријевић, Миља Бранковић и Славица Стојковић.

Чеховљевом Просидбом (2010.) обрадовали су нас Милица Митић, Никола Милосављевић и Никола Михајловић, а онда наступили и на Међуокружној смотри аматерских позоришта у Сурдулици, где су Никола Милосављевић и Милица Митић добили похвалнице за најбољу мушку и женску улогу те такмичарске вечери.

Следеће године исте похвалнице припашће Миљани Миљковић и Данилу Виденовићу, изванредним у главним улогама у комаду Кокошка Н. Кољаде, мада ни остали из тог деветочланог ансамбла нису заостајали, а своје умеће већ су показали априла у Културном центру Лесковац уочи Дана школе.

Оно што даје драж раду у секцији јесте, свакако, дружење са најмлађима, које се остварује путем новогодишњих представа за децу упошљеника (Ко се боји вука још, Школа са осмехом, Прва пахуља), а и посетама вртићима (Почнимо док смо мали, у сарадњи са еколошком секцијом).

Чека нас, надам се, још много изазова и глумачких постигнућа у наредим годинама!